Schrijver, moeder, babyfluisteraar, slaap- en onrustdeskundige…hoeveel petjes kan een mens hebben? Dat komt door passie. Voor de kleine ukjes, voor slapen, voor gezond eten, voor liefdevol en intuïtief grootbrengen. Voor hemel, voor aarde en alles wat er tussen zit. Zodat iedereen in zijn kracht komt, mag genieten.

Ik ben een boekenwurm, een creatief, een duizendpoot, een autodidact. Een ervaringsdeskundige, een hands-on ‘just do it’ type. Ik blijf leren, in opleidingen of praktijk, om nog meer te kunnen. Want ik ben nieuwsgierig en wil graag alles in een geheel zien en niet in een afzonderlijkheid. Eigenzinnig, eigenwijs. Dat ook wel. Authentiek. Delen, helpen, coachen: dat doe ik graag. Via mijn schrijfsels of welke weg dan ook. Want ik geloof niet zo in het opnieuw uitvinden van het wiel.

Ik ben nog net niet geboren met een toetsenbord in mijn hand. (Die was er toen nog niets eens voor de consument ;-). Maar met vreemde pengreep en al schreef ik mijn eerste schrijfsel zodra ik het kon. In de vijfde klas (nu groep 7) had ik mijn eerste tijdschrift en de korte verhalenverzameling volgde niet veel later. Ik vond schrijven ’t einde en ’t begin. Het was toen al mijn zuurstof en ik dacht dat het doodnormaal was. Dus ging mijn aandacht naar hele andere dingen. Dat wat ik moeilijk vond moest het wezen, want dan was het vast goed.

En dus ben ik opgeleid in de financiële bedrijfskunde, (met mijn dyscalculie -toen een onbekend iets- een kwestie van dóórzetten) en werkzaam geweest in het bankwezen. Mijn doel behaald, maar het bloed kroop waar het wel gaan mocht. Ik maakte een rigoreuze keuze en combineerde kennis met kunde in de financiële journalistiek. Schrijven, maar dan ook voor andermans ogen. In het magische jaar 2000 startte ik mijn eigen financiële tekstbureau Ecrit. Ik schreef voor onder meer Aegon, ABN Amro, SNS Bank en Legal & General, naast diverse consumentenbladen waaronder Elsevier Magazine en online media als Zibb.nl. Met als eigenzinnig streven om de taaie financiële kost altijd begrijpelijk, vlot en leesbaar op papier te zetten. Het was een succes, ik zat in een flow…

En toen werd ik mama

Nadat ik mijn dochtertje Feem (2004) weer op de rit had gemoederd en gedokterd (ze was een onrustige baby), op mijn tandvlees had gelopen, een burn-out en de ziekte van Hashimoto opliep, pakte ik de draad op om te ontdekken dat mijn oude liefde me totaal niet meer kon boeien. Banken, verzekeringen, hypotheken: het deed me niets. Zonder passie in de pen geen goede tekst. Weer een rigoreuze keuze. Ik pakte de leegte als een kans en schreef het boek Mama! om mijn verhaal te vertellen en mijn ervaring te verwerken. Het laatste deel van dat boek heb ik een tijdje niet kunnen schrijven. Ik blokkeerde. De wonden van het ‘huiljaar’ te vers. De vermoeidheid van de Hashimoto nog te diep. Met tranen in mijn ogen tikte ik de laatste letters.  Hoe anders dan bij mijn eerste (management)boek. Er zat echte liefde in de pen, Mama! opende daarom nieuwe deuren en nieuwe wegen. Voordat ik het goed en wel in de gaten had, was daar een award winning webwinkel van en voor moeders, nog een dochtertje, een handvol nieuwe boeken, een bestsellerspositie, een Stichting Onrustige Baby, nog een dochtertje. Een importbedrijf voor babyproducten, een uitgeverij. Tussendoor nog wat opleiding en ik werd de eerste Nederlandse Baby slaap- en onrustdeskundige en -coach. Voilá, ik had mijzelf opnieuw uitgevonden. Maar rende mijzelf ook weer faliekant voorbij.

In 2004 ging het roer om. In 2014 nog eens. Ik ben van 1974 en heb vier kinderen, what’s in a number. Ik verkocht de winkel, parkeerde de stichting en ging een jaar lang op ‘stil’. Om heerlijk te genieten van mijn zoontje, de rust in te gaan. Ik had het harder nodig dan gedacht, door onvoorziene omstandigheden. Hashimoto ‘raised its ugly face’ en ik kreeg er een auto-immuunziekte bij. Pech komt in drievoud, het leven wordt simpel met slechts één wens: gezond worden. Het gaf een diepere rooting. Een duidelijk zicht. Licht. Visie. Meer zijn wie je bent. Genieten. In het nu staan. Mijn intuïtie ging op scherp. Ik ontwikkelde en schoolde het verder. Durfde eindelijk uit de kast te komen als fluisteraar, voeler, healer en reader. De voeler in mij naast de denker die ik al was. Mijn zoontje als grote kleine tovenaar, hij opende dit pas echt in mij. Met hem had ik al contact toen hij nog in mijn buik zat.  Dat gaf mij een nieuwe richting terwijl het me ook weer thuis bracht. Het voelt zo vertrouwd.

Leergierig als ik ben, leer ik zelf ook door. Van 'Slaapnerd' en darmtherapeut tot aromatherapeut en babyfluisteraar: ik pak het graag compleet en holistisch aan. 

The new me

Opnieuw uitgevonden, uitgerust, gezond en ingetuned sta ik nu in ’t nu. Single mama van vier prachtige snoetjes: Feem (2004), Fien (2007), Suus (2009) en Kiet (2014) en dus meester in plannen en ballen hoog houden. Grondlegster van de Droomritme Methode, waarmee ik inmiddels honderden slaapcoaches en professionals heb opgeleid. Schrijfster van inmiddels elf boeken, meer dan 50.000 verkochte exemplaren en een jarenlange nummer 1-positie bij Bol, slaapdeskundige voor diverse media. Trots ben ik zeker, en wel in deze volgorde ook. Anno 2022 is Droomritme inmiddels volwassen en in goede handen bij mijn team. Waardoor ik mij verder ben gaan specialiseren in het brein, biohacking en chronotherapie én mijn eigen stoute droom ben gaan volgen om naast educatief, management en non-fictie de fictie te omarmen met mijn roman Het Patroon. Ik schuw geen genre, verwacht in 2023-2024 meer verrassingen ;-) 

Over mij, wie ben ik? Ik ben de moeder die drie refluxbaby’s heeft overleefd en na de eerste keer besloot de boodschap op te pakken en er wat mee te doen. Zodat mijn dochtertjes' tranen andere traantjes konden voorkomen. Be who you needed, zijn wie je nodig had. 

Make dreams. ♥

 

Slaapdeskundige

0-99 jaar

[Education with honours & cum laude]

Auteur | Copywriter | Schrijver

Fictie | Non-fictie | Educatief 

11 boeken, div. bestsellers, genomineerd voor beste managementboek

Biohacking | chronotherapy | brain-life-sleep

 

Natuurvoedingtherapeut

 

Gut-brain practitioner

Darmmicrobioom | Epigenetics | 1000 days [Additional master 2020 with honours]

Aromatherapeut

 

Kinderfluisteraar

Energetisch therapeut

Business & Finance | Publishing | Designer

Bachelor Finance, additional studies in business, coaching, marketing, branding, design. Publisher.